Rodermarkt Feestweek 2019

Rodermarkt Feestweek 2019

Het grootste feest is Rodermarkt

Op de vierde dinsdag van september wordt al sinds 1727(!!) de Rodermarkt georganiseerd. Rond deze van origine vee- en paardenmarkt alsmede een warenmarkt is in de loop der jaren een gehele feestweek ontstaan. De feestweek begint op de vrijdag voorafgaande aan de Rodermarkt dinsdag en wordt op woensdag na de Rodermarkt afgesloten.

20 t/m 25 september 2019
Centrum Roden 

Groot feest in het centrum van Roden

De Rodermarkt feestweek is één van de grootste feestweken van Noord-Nederland. De hele week staat het dorp Roden in het teken van deze feestweek. Vele straten zijn versierd en in het centrum is zoals altijd een grote kermis. Tijdens deze week is het iedere avond groot feest in de cafés en bij Jaarbeurs Roden.

De zaterdagavond tijdens de Rodermarkt feestweek

De zaterdagavond tijdens de Rodermarkt feestweek is een zeer gezellige en meestal ook de drukste avond. In de cafés, tenten en op straat spelen vele artiesten.

De "Rodermarkt zaterdagavond" valt in 2019 in de nacht van 21 op 22 september.

De nacht van Roden

Tijdens de nacht van Roden komen mensen uit heel het land (en buitenland) naar Roden om 1 van de grootste feesten van Noord Nederland mee te maken. De Rodernacht valt dit jaar in de nacht van 23 op 24 september.

Feestende mensen tijdens de Rodermarkt Feestweek
Rodermarkt - de markt

De markt

Op de vierde dinsdag van september wordt al sinds jaar en dag de Rodermarkt georganiseerd door de gemeente Noordenveld. Rond deze van origine vee- en paardenmarkt alsmede een warenmarkt is in de loop der jaren een gehele feestweek ontstaan. De feestweek begint op de vrijdag voorafgaande aan de Rodermarkt dinsdag en wordt op woensdag na de Rodermarkt afgesloten.

Kortebaandraverij - Wedden op paarden

Woensdag is de laatste dag. Dan is er nog altijd de druk bezochte kortebaandraverij. Hier kan gewed worden op welk paard er die middag gaat winnen.

Kortebaandraverij - Wedden op paarden

DE RODERMARKT FEESTWEEK WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR: